Apple laptops

Wie kiest voor een MacBook of bijvoorbeeld iMac betaalt de hoofdprijs. Apple verkoopt namelijk geen goedkope laptops of desktops. Je betaalt voor de aluminium behuizing, de kwaliteit van de onderdelen en ook simpelweg voor de naam Apple.

MacBooks hebben wél een luxere uitstraling en een zeer goede bouwkwaliteit. Je kunt er ook vanuit gaan dat het toetsenbord en het touchpad zeer aangenaam werken. Deze garantie heb je helaas niet bij Windows-laptops. Daarvoor zijn de kwaliteitsverschillen tussen verschillende merken en prijsklassen gewoon te groot.
Veel overzicht, weinig keuze

Er zijn weinig verschillende MacBooks en Macs te koop, maar dat houdt het wel overzichtelijk. Een gewone MacBook of een MacBook Air is geschikt voor het lichte werk en een MacBook Pro voor de veeleisende gebruiker. Lees meer over MacBooks of bekijk alle Macbooks in onze vergelijker.

Aansluitingen

Windows-laptops hebben meestal meer usb-, HDMI- en geheugenkaart-aansluitingen dan MacBooks. Op enkele kleine laptops na, hebben ze minimaal 2 usb-aansluitingen voor randapparatuur zoals muizen, usb-sticks of externe harde schijven.

De 12-inch MacBook heeft daarentegen slechts 1 usb(c)-aansluiting. Je kunt eventueel los een usb-hub aanschaffen als je meer aansluitingen nodig hebt. De MacBook Pro en Air hebben wel standaard 2 usb-aansluitingen.

In tegenstelling tot MacBooks hebben de meeste Apple iMacs wel voldoende usb A en C-aansluitingen net zoals Windows-desktops. De all-in-ones van Apple hebben alleen geen HDMI-voor het aansluiten van een tweede monitor, daarvoor heb je dus een verloopstekker nodig.

Heb je nog een dvd-speler nodig voor bijvoorbeeld films of oude software? Dan heb je bij zowel MacBooks en iMacs als veel Windows-laptops een externe dvd-speler nodig. Apple voert geen enkele Mac meer uit met een dvd-speler en ook steeds meer Windows-laptops hebben er tegenwoordig geen meer. Alleen veel Windows 10-desktops hebben nog een dvd-speler/brander.

Populaire Apple laptops

Apple MacBook Air 13 (2020) - 13.3 inch - Intel Core i3 - 256 GB - Spacegrijs
Apple Macbook Air (2020) MWTK2N/A - 13.3 inch - Intel Core i3 - 256 GB - Zilver
Apple Macbook Pro (2020) MXK32 - 13.3 inch - Intel Core i5 - 256 GB - Spacegrijs
Apple Macbook Air (2020) MWTL2 - 13.3 inch - Intel Core i3 - 256 GB - Rose Goud
Apple Macbook Pro Retina (Refurbished) - i7 Quad-Core - 16GB - 256GB SSD - 15.4inch - macOS Catalina