Laptop specificaties kiezen

De specificaties van een laptop verschillen sterk en zijn van grote invloed op de prijs. Het is dus belangrijk dat je weet waarvoor je de laptop wilt gebruiken. Zo kun je de specificaties goed met elkaar vergelijken.

Werkgeheugen

Een laptop met een werkgeheugen van 2 GB is heel krap, 4 GB geheugen voldoet prima voor de meeste gebruikers. Voor het bewerken van foto’s, video’s en voor gamen, kun je het beste 6 of 8 GB hebben.

Processor

Een processor is het rekenhart van je laptop. De Intel Atom en Celeron zijn erg traag, maar in verhouding goedkoop. Bij simpel gebruik voldoet een Intel Pentium of Core i3. Voor de actieve gebruiker is de Intel Core i5 een goede optie. Doe je veel dingen tegelijk? Neem dan de Intel Core i7 processor. Videobewerkers zijn gebaat bij een quad core processor, die zijn bij Intel te herkennen aan de ‘Q’ aanduiding in de naam.

SSD

Een Solid State Disk (SSD) is een veel sneller opslagmedium dan de ouderwetse harde schijf (HDD). Laptops met een SSD hebben daarom de voorkeur, al bieden de meeste wel minder opslag dan laptops met een HDD. Je huidige laptop upgraden met een SSD is vaak ook een optie.

Beeldscherm

Reis je veel? Kies dan voor een laptop met een 10 tot 13 inch (diagonaal) scherm. Voor thuisgebruik is een 13 tot 17 inch scherm aan te raden. Voor thuis, (semi-) zakelijk gebruik en tv kijken op je laptop zijn grotere schermen prettiger.

Gaming?

Ben je dol op gamen? Vaak is een laptop daar nét niet krachtig genoeg. Gelukkig zijn er een aantal goede laptopkeuzes als je toch graag tussendoor een aantal nieuwe games wil spelen. Hieronder geven we je aantal opties waarop je alle games gewoon op je laptop kan spelen.