Windows laptops

Over Windows

Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1 en is inmiddels het meest gebruikte besturingssysteem. Wanneer je een pc of laptop koopt staat Windows er standaard al op. Je kiest er zelf niet voor. Het qua bediening en gebruiksgemak een prima besturingssysteem. Het startmenu is in Windows 10 weer terug en werkt goed.

Een voordeel van dit veelgebruikte besturingssysteem is dat er veel software en randapparatuur voor te vinden is. Het grootste deel van de pc game-industrie draait ook op Windows.

Er zijn minder dan 10 merken in Nederland die Windows-laptops en -desktops produceren. De grootste 4: Asus, HP, Acer en Lenovo maken samen duizenden verschillende laptops per jaar. Deze modellen hebben vaak ingewikkelde namen en verschillen vaak maar minimaal van elkaar. Dat maakt het kiezen van de juiste laptop er niet makkelijker op, want er zijn veel soorten laptops.

Voor ieder wat wils

Het grote aanbod heeft ook een voordeel. Je kunt het aanbod volledig afstemmen op je eigen wensen. Heb je bijvoorbeeld liever dezelfde laptop maar dan met een mat scherm, of met 1 usb-aansluiting meer? Grote kans dat je die zult vinden.

Daarnaast is het aanbod van Windows-pc’s zeer divers. Zo zijn er goedkope laptops van €200 en luxe snelheidsmonsters van €2000 of meer. Ook op schermformaat, gewicht en vorm zijn er grote verschillen. Zo zijn er laptops waarbij je het toetsenbord eraf kunt halen of om kunt klappen.

Kortom, bij Windows-pc’s is er voor iedereen wat wils, maar zijn ook de kwaliteitsverschillen zeer groot. Vooral op de goedkoopste Windows-laptops valt er wel het één en ander aan te merken.

Een aantal populaire Windows laptops

HP Pavilion 15-cs3729nd - Laptop - 15.6 Inch
ASUS TUF Gaming FX506IV-BQ123T - Gaming Laptop - 15.6 inch
Acer Aspire 3 A315-56-50AF - Laptop - 15.6 Inch
HP 14s-dq0100nd - Laptop - 14 Inch
Lenovo Ideapad 3 81WD00B4MH - Laptop - 14 Inch